Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme u rijeci

Čovjeka nosila bujica cestom, zaglavio je ispod kombija i poginuo

hrvatska nevrijeme

Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke…

Rijeku je jučer pogodilo snažno oborinsko nevrijeme koje je izazvalo goleme poplave. Prometovanje dijelovima grada, uključujući i veći dio centra je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu.

Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke…

Brojni automobili ostali su zaglavljeni na poplavljenim ulicama. Neke ceste bile su potpuno potopljene.

Umro čovjek, u bujici ostao zaglavljen pod automobilom

Riječka policija izvijestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju. Do pogibije čovjeka došlo je ulici Franje Račkog.

“To je ulica Franje Račkog, nizbrdo se spušta do centra grada. Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla”, rekla je stanovnica Rijeke za Dnevnik.hr.

“Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi”, dodala je.

“Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce”, rekla je.

Više informacija o ovoj tragediji trebalo bi biti poznato danas.

Golema kiša

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen.

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je da je situacija alarmantna.

“Ovakav potop nismo doživjeli godinama. Pliva centar grada, nemoguć je proći. Sve dežurne službe su na terenu, pohvala vatrogascima i djelatnicima Vodovoda i kanalizacije. Sutra ćemo vidjeti kolika je šteta”, kazao je.

Vatrogasci nemoćni jer kiša ne prestaje

Glavni vatrogasni zapovjednik JVP-a Rijeka Inko Mance u RTL Direktu rekao je kako vatrogasci malo toga mogu napraviti s obzirom na količinu paladina.

“Najveći problem je velika količina vode na prometnicama, prioritet je da ih rješavamo, da spasimo osobe koje su zaglavljene”, kazao je Mance.