više ozlijeđenih

Crni Vaskrs u Srbiji: Sedam izgubljenih života za tri dana

bezivotno (1)
NAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO MLADENOVIĆA / FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Na dan Uskrsa oko 22 sata u okolini Beograda jedan muškarac izvršio je samoubistvo u dvorištu kuće. On se nakon svađe sa ženom raznio bombom

Praznične dane u Srbiji obilježilo je niz tragičnih događaja. Od petka do nedjelje zabilježena su samoubistva, ubistvo, pokušaj ubistva, kafanske tuče i niz teških saobraćajnih nesreća. Kako pišu beogradski mediji, život je izgubilo najmanje sedmoro ljudi.

Na dan Uskrsa oko 22 sata u okolini Beograda jedan muškarac izvršio je samoubistvo u dvorištu kuće. On se nakon svađe sa ženom raznio bombom.

– Zagrlio je moju ćerku, odnosno svoju ženu, i rekao joj: “Nosićeš me na duši”. Ona je vidjela da je držao bombu u ruci, ali je mislila da je neispravna i rekla mu je da je ostavi, “da se ne blesavi”. Kad je puklo, odbacilo ga je nekoliko metara. Kćerka je mislila da je on bacio bombu samo da bi je iznervirao. Videla ga je raznesenog i rekla mu: “Diši, diši”, ali je preminuo prije nego je došla Hitna, ispričala je punica stradalog muškarca.

Na drugom kraju Srbije, u Ubu, istog dana sahranjen je Nikola Lukić (26), koji je preminuo od udarca zadobijenog u tuči u lokalnom kafiću. Nikolu je na Veliki petak, kako se sumnja, dozerom za šećer u glavu udario Lazar M. (46), kome je određen pritvor. Tuča je prvo izbila između vlasnika kafića i osumnjičenog, a stradali je prilikom razdvajanja dvojice muškaraca izvukao najdeblji kraj.

U Trsteniku je, takođe na Uskrs, pronađeno tijelo Miloša Mladenovića (30). Tijelo je bilo u potoku u Čairskoj šumi.

Pored trojice tragično preminulih mladića, živote je izgubilo još najmanje četvoro ljudi i to u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Beogradu, Zaječaru i Somboru, a više osoba je tom prilikom povrijeđeno.

Tuče, paljenje automobila i pokušaj ubistva

Još nekoliko nemilih događaja obilježilo je praznične dane u Srbiji. Najprije je u petak vozač traktora namjerno pregazio muškarca na motoru ispred jedne kafane kod Velike Plane. Pokušaju ubistva prethodila je svađa traktoriste i motocikliste u kafani.

Takođe na Veliki petak, u Nišu je pretučen biznismen I. S. (44), kada je napadnut nožem u svom dvorištu, nakon što ga je napadač optužio da mu uznemirava djevojku.

U subotu uveče u Grockoj je došlo do još jedne tuče. Naime, dvojica muškaraca su se posvađala, a jedan od njih potegao je mačetu i isjekao tetivu na ruci ovom drugom. Pored ovoga, u Novom Sadu izgorjela su dva automobila. Reč je o “audiju A4” i “pežou”.

Četiri kobne saobraćajke

Četri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama za dva dana uskršnjih praznika. Na magistralnom putu Zaječar-Negotin, u blizini mjesta Salaš, u nedjelju je poginuo muškarac.

Nesreća se dogodila oko 17.30, kada se automobil iz nepoznatog razloga prevrnuo na putu. Vozač je preminuo na mjestu, a njegov saputnik je pao u komu i nalazi se u kritičnom stanju, dok je drugi saputnik lakše povrijeđen.

Samo dan ranije u mjestu Čonoplja nadomak Sombora dogodila se saobraćajka u kojoj je poginuo T. N. (21), dok su dvije osobe povrijeđene.

Vozilo je sletjelo s kolovoza i zakucalo se direktno u drvo. Pored mladića koji je poginuo, u kolima su bile i T. P. (19) i I. D. (21), koje su povrijeđene i prebačene u somborsku bolnicu, dok je vozilom upravljao O. D. (22).

I na auto-putu Beograd-Niš kod Vrčina u subotu je poginuo je vozač (39) “golfa 4”, pošto je izletio s kolovoza i zakucao se u bankinu. Istog dana je u Beogradu poginuo pešak (82). Na njega je na pješačkom prelazu naletio automobil “jugo”, kojim je upravljala žena (69).