Tvrde da im je narušena reputacija

Crnogorci uhapšeni na Jahorini tvrde da nisu “škaljarci”: Regularno smo ušli u Bosnu

hapsenje-policija-rs

“Došli smo na petodnevni odmor i ističemo da nismo bili u posjedu nikakvog oružja, niti opojnih droga”, poručili su osumnjičeni

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, koji su uhapšeni prije dva dana na Jahorini zbog sumnje da su planirali likvidaciju nekog od pripadnika kavačkog klana, negiraju da su članovi škaljarskog klana i da su na planinu došli kako bi likvidirali vođu kavačkog klana Radoja Zvicera.

Njih trojica uhapšeni su u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su prateći Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave sačekušu njenom suprugu Radoju Zviceru. U istom periodu rezervaciju na planini imao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, predvodnik kriminalne organizacije u Beogradu i Zvicerov saradnik, međutim Belivukove planove “poremetilo” je hapšenje njega i 20 članova njegove kriminalne grupe.

“Gnusni navodi kojima se opisujemo kao članovi bliski škaljarskom kriminalnom klanu i veoma opasne osobe nanijeli su, ne samo nama, nego i našim porodicama ozbiljnu duševnu štetu, narušavajući nam ugled i reputaciju u društvu. Ne postoje nikakvi materijalni dokazi, zbog čega ćemo zaštitu potražiti pred sudom”, napisali su Kršić, Roganović i Sjekloća u saopštenju za crnogorske medije.

Oni su demantovali da su na Jahorinu otišli kako bi došli do Radoja Zvicera.

“Nisu tačni navodi da je motiv našeg boravka na Jahorini bio praćenje ili likvidacija bilo koga. Ističemo da nismo bili u posjedu nikakvog oružja, niti opojnih droga. Nakon pretresa i informativnog razgovora sa policijom dobili smo usmeno izvinjenje, uz obrazloženje da smo se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, napisali su oni.

Oni tvrde da “neosnovano povezivanje” sa bilo kojom kriminalnom organizacijom njihove porodice i njih dovodi u opasnost.

“Sasvim regularno smo ušli u Bosnu, svojim autom, sa pasošem i uredno iznajmili smještaj, gdje smo planirali da provedemo odmor od par dana”, tvrde Kršić, Roganović i Sjekloća, a prenosi crnogorski CDM.