Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

incidenti u podgorici

Crnogorska policija uhapsila 14 osoba zbog nereda na protestima

podgorica

Direktor Uprave policije Veselin Veljović poručio da neće dozvoliti napade na policajce

Uprava policije Crne Gore je procesuirala 14 osoba zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije su kazali da je, zbog incidenata u Podgorici u nedjelju uveče, privedeno 13 osoba u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Oni su, kako se ističe, uhapšeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru kao i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je u nedjelju uveče koristila suzavac kako bi razbila proteste ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici kao i prilikom uklanjanja blokade u Zeti na putu prema podgoričkom aerodromu. Kako je ranije navedeno, tom prilikom povrijeđena su četiri policajca.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i u cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici”, naveli su iz Uprave policije.
Ističe se i da je na području Danilovgrada i Nikšića u nedjelju došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnica.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas je kazao da neće dozvoliti napade na policijske službenike i da će, kako tvrdi, svaki vid nasilja dobiti efikasan odgovor.

“Nećemo dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom i na svaki oblik ugrožavanja naših pripadnika, energično ćemo odgovoriti. Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena”, kazao je Veljović u saopštenju za javnost.