Globus

Crnogorski biznismen upucan iz snajpera, pronađen zapaljen automobil

10/12/2019

Na Novom Beogradu pronađen je zapaljen "renault 4" u kom se nalazio snajper za koji se vjeruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović (62) ranjen je večeras iz snajpera dok je u hotelu “Kraun plaza” u Beogradu bio sa vladikom Joanikijem, javlja srbijanski  Blic.

Napadač je ranio Davidovića u ruku. Ranjeni nikšićki biznismen je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar i nije životno ugrožen.

Na Novom Beogradu pronađen je zapaljen “renault 4” u kom se nalazio snajper za koji se vjeruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za javno bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.

Kako piše Investitor.me, iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio “pri ruci” crnogorskim vlastima tako što je “uletao” u upravljanje nikšićkom željezarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.