Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Cruz najavio masovno ubistvo na internetu, FBI bio obaviješten

16/02/2018

Nikolas Cruz, tinejdžer koji je ubio 17 osoba u srednjoj školi na Floridi, najavio je na društvenim mrežama još prošle godine masovno ubistvo, a FBI je svojevremeno istraživao taj komentar, prenosi Reuters.

Cruz je legalno kupi oružje kojim je počinio drugo najgore masovno ubistvo u školama u Sjedinjenim Državama.

Vlasti istražuju i kako je Cruz uspio izaći iz škole s drugim učenicima nakon čega je proveo više od sat vremena u šoping centru i restoranima za brzu hranu prije nego je uhapšen.

Roditelji žrtava i svih učenika srednje škole okupili su se sinoć odajući počast žrtvama, a mnogi od njih su, kako navodi Reutes, postavljali pitanja o sigurnosti u školama i “epidemiji” oružanog nasilja u SAD-u.

U septembru prošle godine FBI je objavio da je obaviješten o poruci koja je objavljena.

„Ja ću biti profesionalni ubica u školi“, poruka je ostavljena u komentarima na YouTube-u, a postavila ju je osoba registrirana kao Nikolas Cruz. Sumnja se da je to bio napadač sa Floride, ali FBI nije imao informacije o „mjestu, vremenu ili pravom identitetu“. Istraga je potom obustavljena, a YouTube je uklonio komentar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.