Globus

Nakon zemljotresa

Crveni krst BiH ponudio hitnu pomoć kolegama iz Hrvatske

29/12/2020

Takođe, Društvo Crvenog krsta BiH će, nakon odgovora kolega iz Crvenog križa Hrvatske i iskazanih potreba, otvoriti i humanitarni broj za prikupljanje novčanih sredstava

Društvo Crvenog krsta Bosne i Hercegovine je, povodom razornog potresa koji je danas pogodio Petrinju, kontaktiralo kolege iz Crvenog križa Hrvatske i ponudilo da kroz organizacije koje pripadaju njegovoj strukturi uputi hitnu pomoć, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz CK BiH ističu da je ponuđeno da se kroz sve organizacije iz Crvenog krsta Republike Srpske, Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenog krsta Brčko distrikta uputi konkretna pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima, a radi se o 80 šatora, ćebadi, kao i drugoj robi neophodnoj u ovakvim situacijama.

Takođe, Društvo Crvenog krsta BiH će, nakon odgovora kolega iz Crvenog križa Hrvatske i iskazanih potreba, otvoriti i humanitarni broj za prikupljanje novčanih sredstava, priloga i pomoći građana i institucija u Bosni i Hercegovini za saniranje posljedica izazvanih potresom u Hrvatskoj.

Društvo Crvenog krsta BiH je dio Mreže “Komšije pomažu prve“ i stoji na raspolaganju sa bilo kojom vrstom pomoći kako bi se pomoglo pogođenom stanovništvu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.