Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dačić: Deblokada granice veliki uspjeh Srbije i poraz Milanovića

dacic123

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio je odluku hrvatske vlade u petak o deblokadi granice kao veliki uspjeh politike vlade Srbije i njezina premijera Aleksandra Vučića, te kao poraz neodgovorne politike hrvatskog premijera Zorana Milanovića, priopćilo je srbijansko ministarsvo vanjskih poslova.

“Ukidanje jednostrane i protupravne odluke hrvatske vlade o blokadi granice sa Srbijom predstavlja veliki uspjeh politike vlade Srbije na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem i veliki poraz neodgovorne politike vlade Hrvatske i njezina premijera Zorana Milanovića”, navodi se Dačićeva izjava u priopćenju ministarstva.

Dačić je ocijenio kako je odluka o deblokadi granica ishod koji “građane i gospodarstvenike u regiji može samo radovati jer je načelo slobode kretanja ljudi, robe i kapitala od ključnog značaja za ekonomski razvoj i stabilnost”.

“Građane Srbije može radovati činjenica da Srbija ima premijera i vladu koji su sposobni i hrabri donositi najbolje moguće odluke za Srbiju i da u tome imaju potporu EU i drugih naših partnera. To se po prvi put jasno vidjelo poslije dugog niza godina i to najbolje potvrđuje da je Srbija na pravom i dobrom putu”, ocijenio je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.

Nakon odluke hrvatske vlade da deblokira granične prijelaze za teretni promet i putnike, vlada Srbije je večeras za 21 sat zakazala vanrednu sjednicu.

Na večerašnjoj se sjednici očekuje ukidanje protumjera i zabrane prelaska preko granice za hrvatske kamione i hrvatsku robu uvedene 23. rujna, na koje je Hrvatska uzvratila zatvaranjem granice i za promet osobnih automobila i autobusa sa srbijanskim registarskim oznakama, te vratila nekoliko desetaka putnika sa srbijanskim putovnicama.