srbijanski ministar

Dačić na snimku s Kosova na kojem je naoružani Radoičić tvrdi da “vidi snijeg”

dacic radoicic
Foto: Screenshot/X

“Bio je i snijeg, to govori da to nije snimak od tog dana”, tvrdi Dačić

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tvrdi da snimak na kome se navodno vidi Milan Radoičić, a koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, nije od noći kada se dogodio incident, odnosno da je riječ o podvali.

„Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubistva policajca, gubitka života Srba, što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije“, rekao je Dačić.

„Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voljeli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić i komentarišući snimak na kom se navodno vidi Milan Radoičić, rekao da se “čak vidi i snijeg” na snimku.

“Bio je i snijeg, to govori da to nije snimak od tog dana”, tvrdi Dačić.

Podsjetimo, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavo je na Facebooku snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi grupa napadača u konaku izvan zidina manastira Banjska, među kojima je, prema Svećljinim riječima, i potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić.

Radoičić se, inače, nalazi i na američkoj crnoj listi zbog organizovanog kriminala.

„Radoičić je bio vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti (…) Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista“, napisao je kosovski ministar na Facebooku.