Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Novom Pazaru

Damir ubijen sa sedam metaka, poznat i povod ubistva?

Ubica-Novi-Pazar stit

Motivi sukoba dvojice mladića još uvijek nisu poznati, a pretpostavlja se da se Damir ranije tokom noći posvađao sa bratom ubice

Novopazarska policija uhapsila je maloljetnog F. S. (17) zbog sumnje da je sinoć, oko pola sata posle ponoći, u centru grada ubio Damira Z. (18).

Prema nezvaničim informacijama, F. S. je prišao Damiru u pješačkoj zoni i nakon kraće rasprave u njega ispalio nekoliko hitaca koji su ga pogodili u grudi i stomak. Kako je ranije javljeno, u mladića je ispaljeno sedam metaka.

Mladić je preminuo na licu mjesta, pa su ljekari Hitne pomoći mogli samo da konstatuju smrt, javlja Blic.

F. S. je nakon ubistva pobjegao, a uhapšen je nakon nekoliko sati.

Iz Policijske uprave su saopštili da se tereti za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, kao i da mu je određen pritvor do 48 sati.

Motivi sukoba dvojice mladića još uvijek nisu poznati, a pretpostavlja se da se Damir ranije tokom noći posvađao sa bratom ubice. On je pozvao i požalio se F. S. koji je došao noseći pištolj iz kojeg je pucao u Damira.

Inače, prema informacijama koje su se jutros pojavile u Novom Pazaru, otac ubijenog mladića radi kao krojač u naselju Rasadnik, dok je otac osumnjičenog krojač u naselju Hadžet.