Globus

Zbog izbora

Danas će biti raspuštena Narodna skupština Srbije

15/02/2022

Dačić je istaknuo da su rad skupštine pozitivno ocijenile europske institucije kada je riječ o broju zakona donesenih po žurnom postupku te je zahvalio svima na predanom rad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspustit će danas Narodnu skupštinu kako bi se održali vanredni parlamentarni izbori u toj zemlji, kazao je predsjednik te skupštine Ivica Dačić.

“Za vrijeme ovog mandata, bez obzira na primjedbe i sumnjičenja, skupština je uspjela donijeti nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promjena Ustava”, kazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, u tom razdoblju uspješno su se vodili međustranački dijalozi, što je rezultiralo činjenicom da će sve stranke sudjelovati na izborima i da niko neće moći traži alibi u “navodno lošim izbornim uvjetima”, iako će, drži Dačić, takvih pokušaja biti.

Također, Dačić je istaknuo da su rad skupštine pozitivno ocijenile europske institucije kada je riječ o broju zakona donesenih po žurnom postupku te je zahvalio svima na predanom radu.

U 17 sati predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisat će lokalne izbore za 3. travnja ove godine, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisat će danas parlamentarne izbore u zgradi Generalnog tajništva predsjednika Srbije.

U Srbiji lokalne izbore raspisuje predsjednik Skupštine, a parlamentarne predsjednik Republike Srbije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.