Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog izbora

Danas će biti raspuštena Narodna skupština Srbije

vucic dacic (1)

Dačić je istaknuo da su rad skupštine pozitivno ocijenile europske institucije kada je riječ o broju zakona donesenih po žurnom postupku te je zahvalio svima na predanom rad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspustit će danas Narodnu skupštinu kako bi se održali vanredni parlamentarni izbori u toj zemlji, kazao je predsjednik te skupštine Ivica Dačić.

“Za vrijeme ovog mandata, bez obzira na primjedbe i sumnjičenja, skupština je uspjela donijeti nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promjena Ustava”, kazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, u tom razdoblju uspješno su se vodili međustranački dijalozi, što je rezultiralo činjenicom da će sve stranke sudjelovati na izborima i da niko neće moći traži alibi u “navodno lošim izbornim uvjetima”, iako će, drži Dačić, takvih pokušaja biti.

Također, Dačić je istaknuo da su rad skupštine pozitivno ocijenile europske institucije kada je riječ o broju zakona donesenih po žurnom postupku te je zahvalio svima na predanom radu.

U 17 sati predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisat će lokalne izbore za 3. travnja ove godine, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisat će danas parlamentarne izbore u zgradi Generalnog tajništva predsjednika Srbije.

U Srbiji lokalne izbore raspisuje predsjednik Skupštine, a parlamentarne predsjednik Republike Srbije.