Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PORUKA OKUPATORU

Danilov: Prije ili kasnije doći ćemo da naplatimo sve dugove, račun teče stoljećima

danilov (1)

Na strani Ukrajine dolazi do pregrupiranja, dopunjavanja svježih rezervi i zasićenja ukrajinske vojske najnovijim oružjem

“Pogrebi ruskih majki i tone ugljenisanog ruskog vojnog željeza podsjetnik su sljedećem valu okupatora: ne dolazi – ubit ćemo!”. I ubit ćemo toliko da će se opijeno rusko društvo probuditi, ako ne zbog osjećaja krivnje, onda zbog osjećaja bola. Mi se obraćamo vama. Nikada se nemojte svađati s Ukrajincima, prije ili kasnije ćemo doći k vama, da naplatimo sve dugove koje ste nakupili, a račun teče stoljećima”, poručio je danas ruskim vojnicima sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Ukrajine Oleksij Danilov.

Prema njegovim riječima, Ukrajina je izdržala prvi, najteži val napada ruskih okupatora. Mit o najmodernijoj i najmoćnijoj Putinovoj vojsci na svijetu uništen je i spaljen na cestama Kijevske i Harkovske regije, Černigovske regije i Mikolajevske regije. Ni u jednom smjeru ruske terorističke snage nisu postigle strateški uspjeh.

“Ukrajinska vojska daje pristojan otpor, a dan naše pobjede nad ruskom vojskom bliži se. Ali neprijatelj je i dalje opasan i priprema drugi val velike ofenzive, kojoj moramo pristupiti spremni i ujedinjeni”, poručio je.

„Gradovi Kijev, Harkov, Mariupolj, Nikolajev, Černihiv i Odesa ostaju strateški važni. Neprijateljski plan je zauzeti ključne gradove, prokrvariti ukrajinske oružane snage, stvoriti situaciju humanitarne katastrofe za civilno stanovništvo. Zapovjedništvo ruskih okupacijskih snaga prebacuje fokus na jug, pokušavajući Ukrajini oduzeti pristup Crnom i Azovskom moru, što će, po njihovom mišljenju, stvoriti uslove za ekonomsko suzbijanje ukrajinskog otpora. Neprijatelj ne odustaje od nade da će preuzeti Kijev i stvara resurse za opkoljavanje Dnjepra”, dodao je sekeratr ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu.

Danilov uvjerava da na strani Ukrajine dolazi do pregrupiranja, dopunjavanja svježih rezervi i zasićenja ukrajinske vojske najnovijim oružjem. Dokaz tome je i jučerašnji pad helikoptera.

“Napravili smo najteži korak prema pobjedi, ali ima još puno posla na uništenju okupatora i povratku svih dijelova Ukrajine”, rekao je.