Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dariju Torbiću određen istražni zatvor zbog otmice Anite Dražić

Torbic345

Određen je jednomjesečni istražni zatvor Dariju Torbiću kojeg zagrebačko tužiteljstvo tereti da je krajem ožujka sa svojim ocem Damirom oteo Anitu Dražić kako bi je spriječio da otkrije motive njegove ljubavne veze s Anitom Lovren, suprugom nogometaša Dejana Lovrena.

Osumnjičenog 26-godišnjeg Darija Torbića i njegovog 48-godišnjeg oca Damira zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da su 29. ožujka oko 13,30 sati iz jednog kafića na silu izveli Anitu Dražić i njezinu sestru te ih potom ugurali u automobil i odvezli na Sljeme, gdje su im prijetili.

Torbić je, po pisanju medija koji prenose izjave Anite Dražić britanskom The Sun-u, zaveo Anitu Lovren kako bi je nagovorio da se rastane od nogometaša i time stekao pola njegova višemilijunskog bogatstva.

Sin i otac, prema sumnjama tužiteljstva, protupravnim su oduzimanjem slobode htjeli spriječiti Anitu Dražić, prijateljicu Lovrenove supruge, da se sastane s jednim muškarcem i kaže mu svoja saznanja o toj ljubavnoj vezi.

Osumnjičeni su se 29. ožujka oko 13,30 sati BMW-om X6 dovezli do kafića kako bi spriječili taj sastanak na koji su došli oštećenica, njezina sestra i treća osoba, izvijestilo je na svojim internetskim stranicama Državno odvjetništvo, ne navodeći identitet okrivljenika ni žrtava.

Dario Torbić potom je prišao stolu za kojim su sjedile dvije sestre te je vikao na oštećenicu i pred njom razbio čašu s vodom. Obojica su je zatim uhvatila rukama te ju, protivno njezinoj volji, izveli iz kafića i ugurali je na stražnje sjedalo vozila, nakon čega su isto učinili i njezinoj sestri.

Do Sljemena su ih vozili u zaključanom automobilu kako bi im onemogućili izlazak, a putem je drugoosumnjičeni prijetio oštećenici, dok je prvoosumnjičenik vikao na nju.

S ozbiljnim prijetnjama nastavili su nakon što su svoje žrtve po dolasku na Sljeme izvukli iz automobila. Prvoosumnjičeni je rukom primio oštećenicu za donju čeljust naredivši joj da ne smije ni s kim razgovarati, a obojica su joj prijetili ozljeđivanjem člana obitelji, navodi tužiteljstvo.

Otac i sin potom su naredili oštećenici i njezinoj sestri da uđu u osobno vozilo te su ih odvezli natrag do kafića, gdje su ih pustili na slobodu.

Zagrebački Županijski sud je Dariju Torbiću odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je njegov otac pušten da se brani sa slobode.