Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napeto u Beogradu

Demonstranti ne daju Vučiću da izađe iz zgrade

protesti bg444

Lider “Ljevice Srbije” Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu policija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem

Veliki broj građana okupio se danas oko Predsjedništva Srbije u Beogradu kako bi izrazio protest protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je Vučić držao konferenciju za medije, a demonstranti su uspjeli da poruše ograde oko zgrade Predsjedništva i da probiju policijski kordon i kamion sa razglasom dovezu ispred zgrade, javlja Anadolu Agency (AA).

Demonstranti su uspjeli da probiju policijski kordon, u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred Predsjedništva Srbije, a tokom njihovog prolaska policija je upotrijebila suzavac kako bi probala da spriječi jednog od lidera opozicije Boška Obradovića i kamion da prođe do Predsedništva Srbije.

Lider “Ljevice Srbije” Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu policija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem, a svi lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljene na miran i nenasilan vid borbe.

Obradović je novinarima ispred jednog od ulaza u Predsjedništvo Srbije rekao da se građani neće skloniti dok Vučić ne da ostavku.

Obradović je pozvao građane da se uhvate za ruke i tako naprave obruč oko zgrade Predsjedništva.
– Hoćemo da u svijet ode slika da je Vučić opkoljen. Ne želimo da odemo dok Vučić ne podnese ostavku, poručio je Obradović.

Predsjednik Srbije je prethodno održao konferenciju za medije, a svi mediji koji su pratili konferenciju nakon kraćeg zadržavanja po završetku obraćanja, izašli su iz zgrade Predsedništva Srbije.