Globus

Jedan od pet miliona

Demonstranti u Beogradu ušli u zgradu RTS-a

16/03/2019

U zgradu RTS-a je potom ušla policija pod punom opremom

Neki od prisutnih građana na protestu #1 od 5 miliona u Beogradu ušli su u subotu nešto prije 20:00 sati u zgradu Radio-televizije Srbije.

Građani su ušli u zgradu RTS-a iz Aberdareve ulice, prenosi Beta.

U zgradu RTS-a ušao je predsjednik Pokreta Dveri Boško Obradović, a potom i veći broj učesnika protesta #1 od 5 miliona.

U zgradu RTS-a je potom ušla policija pod punom opremom.

Obradović je kazao da se osiguranje stavilo na stanu građana i da je dozvolilo da građani uđu.

“Ušli smo da vratimo RTS narodu”, kazao je on i dodao da neće izaći dok ne bude promijenjena uređivačka politika ovog javnog servisa.

“Ovo je veče kada ćemo osloboditi RTS”, rekao je Obradović.

Dodao je da razgovara s jednim od urednika RTS-a Zoranom Stanojevićem i da ga moli da stane na stranu naroda, da s njima uđe u režiju.

“Pozivam vas da uđete u svaku prostoriju RTS-a, da omogućimo da predstavnici organizatora protesta gostuju u Dnevniku večeras”, kazao je Obradović i apelirao na građane da ništa ne lome i ne kradu.

Sudionici protesta, koji se, tokom četiri mjeseca održavanja, proširio na više od 90 gradova Srbije, postavili su svojevrsni ultimatum vlastima.

Poziv na ostavke i izbore
Kako navode, režim se oglušio o sve zahtjeve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun s kriminalom, zloupotrebu vlasti i netransparentnost u rješavanju pitanja Kosova.

Opozicijski Savez za Srbiju, koji podržava građanske proteste, zbog toga je pozvao predsjednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić na ostavke.

Zahtijeva se i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

Komentari

Autor: Aljazeera

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.