Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vršnjačko nasilje

Desetogodišnja djevojčica se pokušala ubiti zbog maltretiranja u školi

djevojcica bolnica2

Nesretnu djevojčicu je vršnjakinja čupala za kosu, gurala je, udarila njenom glavom o vrata ormarića

Vršnjačko nasilje sve je veći problem, a tragična priča zadesila je i peteročlanu porodicu iz Worcestershirea u Engleskoj.

Desetogodišnja djevojčica Lilly-Jo pokušala se ubiti samo dan prije rođendana jer su je njeni vršnjaci u školi maltretirali.

”Moja kći se bori za život zbog nasilnika”, izjavila je slomljena majka Jess Brown za Worcester News.

”Vidjela sam da nešto nije u redu, sjele smo i priznala mi je da je popila tablete. Ljekar nam je rekao da idemo odmah u bolnicu. Mislila sam da će umrijeti. Niko joj nije htio pomoći”, prepričala je.

Tražila pomoć

Nesretnu djevojčicu je vršnjakinja čupala za kosu, gurala je, udarila njenom glavom o vrata ormarića pa čak i stala na njenu nogu kad je bila slomljena.

‘Moramo pronaći novu školu jer je prestravljena od same pomisli na povratak. Rugala joj se, promatrala ju je u svlačionici i nazivala debelom. Bilo je sve gore”, ispričala je Brown.


Djevojčica je u školi pokušala riješiti problem i tražila je pomoć, ali niko je nije shvaćao ozbiljno. Nakon što se pokušala ubiti, njena majka je otišla razgovarati s roditeljima djevojčice koja ju je maltretirala, no oni su joj se samo nasmijali.

”Htjela sam da shvate što su učinili postupci njihove kćeri, ali su mi se smijali i psovali”, rekla je.

Niko ništa nije poduzeo

Osim što je na Facebooku kao upozorenje objavila fotografije kćeri iz bolničkog kreveta, Jess Brown je snimila i osmominutni video u kojem je njena kći pojasnila kroz što je sve prolazila.

”Gadi mi se da su je maltretirali i da niko nije ništa učinio”, pojadala se.

Direktorica škole Witton za Worcester News je izjavila da su ozbiljno shvatili optužbe te odmah poduzeli radnje kojima će utvrditi što se događalo i zbog čega se njihova učenica pokušala ubiti, prenosi Index.hr.