Skandal

Desničarski list na naslovnu stranu stavio Pupovca koji drži glavu Hrvata

pupovac

Portal podsjeća da je srpski list Večernje novosti, krajem prošle sedmice, objavio na naslovnici fotografiju Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana

Desničarski list “Hrvatski tjednik” u broju koji izlazi u četvrtak na naslovnoj strani objavio sliku Milorada Pupovca koji u ruci drži krvavi nož i glavu Hrvata. Glava “pripada” doktoru Ivanu Šreteru, pojasnio je hrvatski portal Index.hr.

– Jeziva ISTINA: Hoće li glavni državni tužilac nakon skoro 30 godina pozvati Milorada Pupovca da objasni svoju ulogu u ubistvu dr. Ivana Šretera, piše u naslovu.

Ivan Šreter je početkom rata u Hrvatskoj bio šef HDZ-a u Pakracu, kao i šef regionalnog kriznog štaba za Zapadnu Slavoniju. Sredinom avgusta zarobili su ga pobunjeni Srbi, a onda mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je odveden u logor Bučje. Posljednji put je viđen krajem augusta, a njegovi posmrtni ostaci još nisu nađeni.

Desničari u Hrvatskoj za njegov nestanak okrivljuju upravo Pupovca, što se vidi i po ovoj naslovnici.

Portal podsjeća da je srpski list Večernje novosti, krajem prošle sedmice, objavio na naslovnici fotografiju Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana, čime je, kako se navodi, aludirano na sliku Ivana Đakića, sina HDZ-ovog poslanika Josipa Đakića, koji je na Fejsbuku objavio sliku ustaše koji drži glavu Srbina.