Globus

"kao u filmu"

Detalji brutalne egzekucije “škaljaraca” u Atini: Nišanili su mirno, pucali su u glavu

20/01/2020

U kiši metaka pogođena je i suprugu Stevana Stamatovića tako da je ona, sa povredom noge, prevezena u istu bolnicu u kojoj je proglašena smrt "škaljaraca"

Najmanje četiri osobe učestvovale su u brutalnom ubistvu Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, zabilježeno je na snimcima sigurnosnih kamera sa okolnih lokala i zgrada. Prema grčkoj policiji u pitanju tri mlađa i jedan muškarac star 45 godina.

Dvojica njih su u nedjelju uvečer hladnokrvno ušetali u restoran gdje su Stamatović i Dedović, koji slove za istaknute članove škaljarskog klana, sjedili sa svojim suprugama i djecom, i sasuli kišu metaka u njih.

– Ubice su bile profesionalci i prema načinu na koji barataju oružjem, veoma iskusni. Svoje žrtve nišanili su mirno. Ispalili su oko 20 metaka da bi ubili dvije osobe, što ukazuje na njihovu riješenost da žrtve ne prežive. Pucali su obojici u glavu, a u restoran su ušli mirno, tako da su u prvom trenutku svi pomislili da su gosti – rekao je izvor u grčkoj policiji dan nakon brutalne egzekucije u restoranu u Atini prilikom koje su ubijeni Dedović i Stamatović.

Očevidac stravične egzekucije u razgovoru za grčki”STAR Central Newsletter” rekao je:

“Ono što smo doživjeli podsjeća na američki film! Odjednom su ušla dva čovjeka i počela pucati! Pucali su bez prekida! Njihovi mališani su vrištali! Jedan od njih odmah je pao mrtav sa stolice na kojoj je sjedio!”

U kiši metaka pogođena je i suprugu Stevana Stamatovića tako da je ona, sa povredom noge, prevezena u istu bolnicu u kojoj je proglašena smrt “škaljaraca”. Stamatovićeva supruga očito nije bila meta niti su ubice imale namjeru da je ubiju. Pogođena je slučajno u nogu prilikom meteža.

– Prema nezvaničnim informacijama, u bolnici se nalazi i dijete koje je prisustvovalo brutalnom obračunu. Dijete nije povrijeđeno, ali je pod nadzorom psihologa zbog velikog šoka koja je pretrpjelo – pišu grčki mediji.

Javnost u Grčkoj i dalje je šokirana brutalnom egzekucijom kriminalaca koje je trajalo čitavih 30 sekundi od kako su pucači, maskirani šalovima, ušli u restoran i otvorili paljbu. Njihova munjevita akcija zabilježena je kamerama, ali budući da su bili dobro maskirani, grčki mediji su skeptični i sumnjaju da će snimci biti od velike pomoći.

Odmah nakon ubistva odvezli su se džipom za kojim grčki policajci tragaju. Na licu mesta pronađene su čahure kalibra 9 milimetara, i to iz dva različita pištolja.

Podsjećanja radi, za Igorom Dedovićem (43), koji je sa braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana potjernica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to djelo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković hapšen i bio u pritvoru u Spužu, a potom pušten na slobodu.

Dedovića su srpski istražitelji povezivali sa švercom tone kokaina koji je nađen u Crnom moru kod obala Rumunije prošle godine, poslije čega su uhapšena dvojica Vranjanaca.

Stevan Stamatović predvodio je ogranak škaljarskog klana u Podgorici, a srpska javnost ga je upoznala nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi oktobra 2016. godine. Stamatović je povezanost sa ubistvom negirao u crnogorskim medijima.

Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.