Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Detalji dvostrukog ubistva: Branislav mučio i tukao Draganu, presudio i njenoj majci

Foto: Društvene mreže

Dragana i Branislav su se rastali jer je bio nasilan prema njoj. Prijavljivala ga je za nasilje u porodici i on je zadržavan u pritvoru

U kući u selu Rakovac kod Beočina u Srbiji 18. februara pronađena su tijela dvije žene. Bile su to Nada Č. (74) i njena kćerka Dragana R. (47). Isto veče uhapšen je Branislav R. (48) koji je prekršio zabranu prilaska koja mu je bila određena u odnosu na Draganu R. i obje ih, kako se sumnja, ubio nožem. Policija ga je i zatekla u kući, pored tijela, u alkoholisanom stanju.

Dragana i Branislav su se rastali jer je bio nasilan prema njoj. Prijavljivala ga je za nasilje u porodici i on je zadržavan u pritvoru.

Prijavljivan policiji

Branislav je povratnik kada je u pitanju porodično nasilje. Više puta je prijavljivan policiji, a u trenutku izvršenja zločina Branislavu je na snazi bila i uslovna kazna od dvije godine, na koju je osuđen upravo zbog porodičnog nasilja, piše Telegraf.rs.

Određena mu je i hitna mjera zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom nasilja, ali je zabranu prekršio i izvršio dvostruko ubistvo.

U kuću je, prema nezvaničnim informacijama, provalio jer žene nisu htjele da ga puste unutra.

Nakon izvršenog zločina, sam je pozvao policiju. Nakon što su policajci ušli u kuću, Branislav R. je policiji predao nož kojim je, kako se sumnja, izvršio zločin.

Nakon hapšenja je prevezen u Klinički centar Vojvodine zbog detoksikacije.

Rođaci majke i kćerke pretpostavljaju da je Branislav nasrnuo na Draganu, a da je majka, kao i uvijek, pokušala da je odbrani, te da je zbog toga i ona ubijena.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Oglasilo se tužilaštvo

Kako su naveli iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Branislav R. se tereti krivično djelo teško ubistvo, jer je majku i kćerku ubio na svirep i podmukao način.

Njemu je, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Pritvor je predložen iz svih zakonskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, jer je više puta osuđivan i zbog načina izvršenja i težine posljedice krivičnog djela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Za zločin koji je izvršio minimalna kazna je 10 godina zatvora dok postoji i mogućnost da iza rešetaka ostane doživotno.

Također, tužilaštvo ga tereti i za kršenje zabrane prilaženja i komuniciranja zbog čega mu prijeti još šest mjeseci zatvora.