Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji iz života žene samoubice: Hasna je voljela raskalašen život i žurke do zore

glavna

Samo mjesec dana prije nego što se raznijela pred policijom u Francuskoj, Hasna Aitboulahcen (26) je imala reputaciju djevojke koja voli da se zabavlja, prenosi Daily Mail.

26-godišnjakinja je, čini se, prešla dug put od djevojke koja voli odjeću i alkohol do radikalne islamistice spremne da pogine u bombaškom napadu.

2E9568E300000578-3325180-Two_fingers_This_is_the_first_picture_of_Hasna_Aitboulahcen_the_-m-56_1447934489467

Djevojka je rođena u Francuskoj 12. avgusta 1989. godine. Njeni roditelji, porijeklom Marokanci, u Francusku su stigli 1973. godine. Kad je bila mala njeni su se roditelji razveli te je ona s majkom preselila u Pariz, ali je jedno vrijeme provela u starateljskoj porodici. Otac joj je živio u mjestu Creutzwald istočno od Metza te ga je tu često posjećivala.

Brat joj kaže da nisu razgovarali pet godina te da je njihov odnos bio komplikovan.

On je ispričao da je Hasna živjela u starateljskoj porodici i da je imala teško djetinjstvo puno zlostavljanja. Kada je odrasla, zainteresovala se za žurke. Hasna je objavljivala i selfie fotografije iz provoda, a da nije bila stidljiva, dokaz su i fotografije iz kupatila.

Daily Mail je objavio fotografiju na kojoj Hasna leži u pjenušavoj kupki i vide joj se grudi.

“Cijelo je vrijeme sve kritikovala. Odbila je prihvatiti bilo kakav savjet. Živjela je u svom svijetu. Nije bila zainteresovana proučavati svoju religiju. Nikad je nisam vidio da je otvorila Kur'an. Stalno je bila na telefonu, pregledavala Facebook i WhatsApp”, ispričao je za Daily Mail njen brat.

2E9850A800000578-3325180-image-a-6_1447962243486

Posljednjih godina, što nije krila, postala je simpatizerka Islamske države, a to je jasno iz njenih profila na društvenim mrežama. Svjesni njene bliskosti s Abaaoudom francuski obavještajci stavili su je pod nadzor.

Već je ranije njen telefon bio prisluškivan zbog sumnji u trgovinu drogom. Nakon napada u petak nastavljeno je s prisluškivanjem njenog mobitela. Upravo su zbog informacija dobivenih prisluškivanjem njenog telefona obavještajci znali gdje se teroristička ćelija u četvrti Saint Denis nalazi, što je dovelo do velike akcije.

Nakon razmjene vatre policajci su Aitbouulahcen pitali gdje joj je prijatelj, a ona je odgovorila kako joj on nije prijatelj. Jedan od komšija tvrdi da je čuo plavu djevojku kako viče “pomozite mi” više puta.

https://twitter.com/WashingtonPoint/status/667397464287272960

Ostaje nejasno zašto je 26-godišnjakinja detonirala svoj samoubilački prsluk, a neki govore da su to možda učinili snajperi koji su je pogodili. Ipak, nije se slučajno zatekla na tom mjestu na kojem je okončala svoj život.

Na Facebooku je objavila status pisan slengom, a koji u prijevodu kaže: “Uskoro idem za Siriju, ako Bog da, uskoro krećem za Tursku”.

Navodno se divila udovici Amedyja Coulibalyja, muškarca koji je četiri dana nakon napada na Charlie, Hebdo napao jedan supermarket u Parizu i ubio četvero ljudi. Francuski mediji kažu da je bila opsjednuta ISIL-om, ali da u Siriju i Irak, iako je to planirala, nikada nije otišla.

ISOMETRIC