Globus

Detalji krvave porodične drame: Damir zaklao oca braneći majku Zehru

22/01/2018

Pripadnici novopazarske policije uhapsili su mladića Damira Tiganja (20) iz Tutina koji se tereti da je u subotu, 20. januara, nožem usmrtio oca Sabra Tiganja (45).

Kako su potvrdili iz policije, Damir Tiganj je pronađen i uhapšen u jednom selu na Pešteru na granici Srbije i Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ubijeni Sabro T. bio je alkoholičar i često je maltretirao suprugu i druge članove svoje porodice. Zbog njegovog porodičnog nasilja više puta morala je da interveniše i policija. Kao i otac, i Damie je poznat od ranije policiji. Odgovarao je zbog nasilnog ponašanja, tuča i krađa, jednom komšiji zapalio je ranč.

Sabro je juče, dok je u pijanom stanju jahao svog konja, pokušao da pregazi suprugu Zehru koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla teško povređivanje.

Kada je to vidio njihov sin Damir, najprije se posvađao sa ocem, a zatim je u dvorištu ispred kuće došlo i do tuče. Damir je potom utrčao u kuću, odakle se vratio sa nožem u rukama i ponovo se sukobio sa pijanim ocem.

U hrvanju na zemlji, Damir je potegao nož i sječivom je bukvalno prerezavši mu grkljan, zaklao svog oca, a potom je pobjegao u nepoznatom pravcu. Teško ranjeni Sabro uspio je, dok je krv šikljala iz vrata, da stane na noge, ali je odmah pao i na licu mjesta preminuo, javljaju Novosti.

Cijeli događaj posmatrale su njegove supruga i snaja koje su tokom uviđaja, koji su obavili predstavnici Područne policijske uprave u Novom Pazaru i Višeg tužilaštva u ovom gradu, dale izjavu istražnim organima.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.