Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Detalji napada kod Zrenjanina: Mladić krvav trčao i zapomagao, pomogle komšije

FOTO: M. Tešić/ATAImages/PIXSELL
Ilustracija

Kako Blic nezvanično saznaje, mladić M. S. (17) zatečen je u Ulici Maršala Tita ispred broja 100 sa ubodnim ranama na stomaku. U kući je zatečena njegova majka V. S. sa povredama glave

“Komšije su čule da neko viče na ulici, a kad su izašli, našli su njega. Povrijeđen je trčao”, riječi su R. L., mještanke Radojeva kod Zrenjanina u Srbiji, sela u kojem je sinoć oko 1 sat ujutro dječak (13) sjekirom napao V. S. (57) i njenog sina M. S (17).

Kako Blic nezvanično saznaje, mladić M. S. (17) zatečen je u Ulici Maršala Tita ispred broja 100 sa ubodnim ranama na stomaku. U kući je zatečena njegova majka V. S. sa povredama glave.

“Njih je sjekirom napao A. L. (13) iz Radojeva. U Urgentni centar Zrenjaninske bolnice majci i sinu su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život”, kaže izvor Blica.

Kako kaže mještanka koja poznaje V. S. i njenog sina M. S., sedamnaestogodišnjem dječaku je odstranjena slezina, a oštećeni su mu i jetra i pluća.

“Njegova majka je na neurohirurgiji u Novom Sadu jer će zbog udaraca morati da ide na još jednu operaciju. Majka je skoro bila operisana od kancera i mislim da je krenula na analize neke, jer su joj pronašli cistu na vratu kako sam čula, a sin joj ide u srednju školu za konobara u Zrenjaninu, putuje i to je vjerovatno dječak sa kojim se družio”, kaže mještanka.

Kako dalje priča za Blic, M. S. je povrijeđen trčao ulicom i pao ispred kuće komšije.

“Našle su ga komšije koje su jako dobre sa njim. Oni su tada sjedeli u dvorištu kada su čuli da neko viče na ulici. Kada su izašli, našli su njega”, rekla je mještanka.

Podsjetimo, otac dječaka je uhapšen i određen mu je pritvor.