Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?

Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?
Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?
Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?
Detalji nesreće u kojoj su stradali i državljani BiH: Kamiondžija bio drogiran?

Prema nezvaničnim informacijama, ali i na osnovu prvih preliminarnih rezultata, vozač kamiona je bio pod utjecajem narkotika

Vozača kamiona, 35-godišnjeg državljanina Rumunije, sumnjiči se za teško kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojo je povrijeđeno 18 osoba.

Iz PU brodsko-posavske dodaju da je promet preko GP Stara Gradiška bio u prekidu od subote 17:30 pa sve do nedjelje do tri sata ujutro.

Navode i da je u prometnoj nesreći ozlijeđeno 18 osoba, od čega četiri osobe teže, a 14 je lakše. Među ozlijeđenima je troje djece, rekao je u subotu dežurni hirurg bolnice u Novoj Gradiški u koju su prevezeni ozlijeđeni.

Oštećeno je 17 vozila uz veliku materijalnu štetu.

Nad osumnjičenikom se nastavlja kriminalističko istraživanje.

Do nesreće je došlo kada je u blizini naplatne rampe Okučani vozač teretnog vozila rumunskih registarskih oznaka prvo bez zaustavljanja probio naplatnu rampu, a nakon toga, skrenuo lijevo u smjeru graničnog prelaza.

Tu je bez zaustavljanja prvo udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara je udario u još 16 vozila, a potom sletio u odvodni kanal.

Kada je riječ o povrijeđenima, u Opštu bolnicu Nova Gradiška zaprimljeno je 18 povrijeđenih, od koji četvero ima teške povrede, a, dvoje je upućeno na dalje liječenje u Zagreb.

“U novogradiškoj bolnici je trenutno zadržan jedan teško povrijeđeni, dok je drugi teško povrijeđeni na lični zahtjev pušten po njega je došla rodbina iz BiH. Svi lakše povrijeđeni tokom noći su nakon ukazane ljekarske pomoćni pušteni da dalje nastave put prema BiH” kažu u bolnici.

Kamiondžija drogiran?

Prema nezvaničnim informacijama, ali i na osnovu prvih preliminarnih rezultata, vozač kamiona je bio pod utjecajem narkotika.

“Za sada imamo preliminarni rezultat testa na droge 35-godišnjeg vozača kamiona, državljanina Rumunjske, koji je prouzročio prometnu nesreći i on je pozitivan. Još se čekaju rezultati pretrage krvi i urina kako bi potvrdili test. Vozač je još u prostorijama policije, a nakon što u potpunosti bude okončan očevid, bit će predan pritvorskom nadzorniku, a upućen nadležnom državnom odvjetništvu”, rekao je Tomislav Kovačević, službenik za odnosne sa javnošću PU Brodsko posavske.