Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u Hrvatskoj

Detalji pogibije dvojice radnika: Šest sati su ih izvlačili ispod ploča, nije im bilo spasa

Sisak: Dvije osobe smrtno stradale u nesreći na radu
21.10.2022., Sisak - U Galdovu doslo je do nesrece na radu prilikom cega su dvije osobe poginule. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Do nesreće je došlo kada su s prikolice spuštali više kamenih granitnih ploča, koje su u jednom trenutku pale na njih, poklopile ih i prikliještile na tlo

Sisačka policija oglasila se o nesreći na radu u kojoj su smrtno stradala dvojica muškaraca, 38-godišnjak i 23-godišnjak, a dogodila se u petak oko devet sati u Pakleničkoj ulici u Sisku.

Do nesreće je došlo kada su s prikolice spuštali više kamenih granitnih ploča, koje su u jednom trenutku pale na njih, poklopile ih i prikliještile na tlo.

“Uviđaj na mjestu događaja uz policijske službenike obavljen je u prisustvu inspektora zaštite na radu Državnog inspektorata i Županijske državne tužiteljice Županijskog državnog tužiteljstva u Sisku, koja je naložila obdukciju kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti. Policija u saradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja”, rekli su iz policije.

Neslužbene informacije govore kako je teška ploča pala na 38-godišnjeg vlasnika klesarskog obrta i 22-godišnjeg radnika.

U pomoć im je navodno stigao treći radnik, no nije im bilo spasa. Šest sati je trebalo dok su vatrogasci i policija pomoću dizalice došli do stradalih jer samo jedna ploča teži preko tonu. Na kraju su ih morali razbijati.

Obojica preminulih bili su očevi, kako pričaju komšije, a živjeli su u istoj ulici u kojoj se dogodila nesreća. Mještani Galdova kazali su da ne pamte ovakvu tragediju.

“Bio je vrijedan, mlad dečko. Dvoje djece male, šta da vam kažem. Ne znam, nemam riječi”, rekla je za RTL rođakinja poginulog mladića Ljubica Parić.

Preminuli vlasnik klesarskog obrta je Domagoj Gombač, otac dvoje djece i bivši nogometaš. Klesarstvom se bavio od 18. godine. U svom poslu bio je iskusan, a na tom je parkiralištu i inače istovarivao mramorne blokove jer nema mjesta kod obližnje radionice pa ih je viličarom prevozio do nje.