Srbija

Detalji smrti mladog fudbalera: Došao je sebi, a onda je opet izgubio svijest

fudbaler

Stefan se iznenada srušio i svi su pokušali da mu pomognu

Mladi sportista Stefan Todorović (19) iz Obreža kod Varvarina, koji je u nedjelju popodne iznenada preminuo na prijateljskoj utakmici FK “Sloga” – FK “Juhor” u Ćićevcu, nije imao nijedan porok, svjedoče sagovornici “Novosti”, koji čekaju rezultate obdukcije iz Opšte bolnice Kruševac, kako bi se organizovala sahrana i komemorativni skup.

Trener FK “Juhor” Radiša Jovičić napominje za “Novosti” da je Stefan pristigao kao veliko pojačanje u zimskom prelaznom roku i da se kao i svi igrači radovao fudbalu poslije pauze u treninzima.

– Mnogo smo se radovali njegovom dolasku, riječ je o dečaku koji nije pušio, pio i nijedan trening nije propustio. Odavno nismo imali tako mladog fudbalera, gromadu, pravog špic-igrača i divno dijete – svjedoči Stefanov trener Radiša Jovičić.

Stefan je ranije igrao za FK “Bošnjane”, a onda se, kako navode u FK “Junior”, preselio kod tetke u Obrež koja ga je prihvatila i zaigrao za lokalni klub. U međuvremenu je završio i srednju školu u Varvarinu. Dramu na terenu niko nije očekivao.

– Stefan se iznenada srušio i svi su pokušali da mu pomognu, prije svega kapiten domaće ekipe, iskusni golman Zdravković, inače policajac. Pokušali smo da mu otvorimo usta, izvučemo jezik, da dođe sebi. I stvarno, došao je sebi, ali je ubrzo ponovo izgubio svijest. Vrlo brzo je došla i hitna pomoć, ali ništa nije moglo da se uradi…Svi smo u šoku, igrači, naši domaćini, svi… – rekao je Jovičić.

I u FK “Sloga” iz Ćićevca ne mogu da se oporave od gubitka, jer njihove komšije u varvarinskom kraju, iz prijateljskog kluba čije je sjedište nekih 15-ak kilometara od Ćićevca, na njihovom stadionu su kao kod kuće. Kako saznajemo, u trenutku kada se srušio, oko Stefana nije bio niko i otuda u prvi mah mnogi nisu shvatili kakva je drama počela da se odigrava pred njihovim očima.

– Veoma smo pogođeni cijelom tragedijom, prvenstvo nam počinje tu od 10. marta i sve je zamišljeno bilo kao pripremni meč – predočava za “Novosti” Aleksandar Petković, predsjednik FK “Sloga”.

– Kada je sve počelo da se dešava, na trenutak sam pomislio da nije možda epi-napad, zaista ni u snu nisam mogao da pomislim da će se sve završiti tragično. Vjerujem da su svi od sebe dali da se spasi naš mlad fudbaler….