Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji stravičnog ubistva: Jelenina odjeća pronađena pet metara od tijela

jelena-678×381

Srpska javnost ostala je u nevjerici nakon što je u nedjelju pronađeno našla mrtvo tijelo turbofolk pjevačice Jelene Marjanović (32).

U tamošnjim medijima već cure informacije o neobičnim okolnostima ubojstva, pa tako Blic piše da je policija pet metara od Jeleninog tijela našla njenu trenerku, patiku i mobilni telefon. RTS javlja da je pronađena s više ubodnih rana koje su mogle biti nanijete oštrim predmetom.

Podsjećamo, njezino tijelo pronađeno je u vodi u kanalu ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka.

Stanovnici ovog naselja kažu da se na tom dijelu Crvenke rijetko ko šeta, a djeca se tamo ne igraju. Jelenin muž Zoran tvrdi da je zbog toga tu ostao sa kćerkicom dok je ona otišla na trčanje. Ali, ima i drugačijih priča o okolici pa Mila Radmalović koja živi u blizini mjesta zločina tvrdi:

– Kako je moguće da ju je izgubio iz vidika? Ovdje je sve ravno, sve se vidi! To se nikad nije dogodilo, tu uvijek ima biciklista, šetača, neko je morao nešto vidjeti – kaže Mila, a prenosi Blic.

Inače, Jelenin suprug Zoran je od jutros u policijskoj stanici na ispitivanju gdje je podvrgnut i testu na poligrafu. Ivica Ajdarević, kum ubijene, kazao je da je njegov sin Martin otišao po Zorana u policiju, dodavši da “mu nije jasno zašto ga maltretiraju sa toliko dugim saslušanjem”.

On je također potvrdio da se zajedno sa Zoranom na saslušanju u policiji nalaze i Zoranov otac, kao i njegov maloljetni sin, koji ima između 13 i 14 godina, a nad kojim Zoran ima puno skrbništvo.

– Zoran je pet godina stariji od Jelene, Bili su skladan par, lijepo su se slagali, zajedno su radili. Imali su i zajednički studio – priča Ajdarević i dodaje da i Jelenu i Zorana poznaje nekoliko godina

Također je istaknuo kako mu nije jasno da je neko mogao ubiti Jelenu: – Nerealno mi je da tako jaku ženu kakva je bila Jelena zadesi takva sudbina. Bila je snažna, redovno je vježbala, a trenirala je i karate – ispričao je Ivica Ajdarević za Blic.