Globus

nesreća u hrvatskoj

Detalji tragedije: Automobil vozila djevojka, djevojčicu nisu uspjeli oživjeti

15/09/2022
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nesreća se dogodila oko 9.30 sati kada je putnički voz, koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin, naletio na  vozilo u kojem je bilo ukupno četvero putnika, od kojih je preostalo dvoje smješteno u bolnici

Četverogodišnje dijete i 27-godišnja žena poginuli su u četvrtak prijepodne kada je na njihov automobil naletio putnički voz na željezničko-cestovnom prijelazu u hrvatskom mjestu Bolfan nedaleko Koprivnice, javila je varaždinska Policijska uprava.

Nesreća se dogodila oko 9.30 sati kada je putnički voz, koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin, naletio na  vozilo u kojem je bilo ukupno četvero putnika, od kojih je preostalo dvoje smješteno u bolnici.

Uprkos  reanimaciji, četverogodišnja djevojčica umrla je u Općoj bolnici Koprivnica.

Direktor bolnice Mate Devčić izjavio je da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tokom prijevoza do bolnice.

Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali uprkos trudu liječnika umrla je u 10,30 sati, kazao je Devčić i dodao kako je djevojčica jedina osoba koja je iz Bolfana dovezena u tu bolnicu.

Željeznički promet je u prekidu te slijedi uviđaj, prenosi Hina.

Oglasila se i policija

Policija je objavila saopćenje. U njemu navode da je automobil ipak vozila poginula djevojka (27). Ustvrdili su i da na prijelazu nema zvučno-svjetlosne signalizacije.

“U četvrtak, 15. septembra  u 9:30, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, u naletu voza na osobno vozilo, smrtno su stradale tri osobe.

Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je  vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi voz. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički voz koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin.

U naletu je smrtno stradala vozačica  vozila te 4-godišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i 4-godišnja djevojčica su tom prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od ozljeda zadobivenih u  nesreći, preminula u spomenutoj bolnici u 10:35”, priopćila je PU varaždinska.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.