Detalji tragedije u kojoj se djed utopio s unukom u Drini

zvornikroniocdrina
Ilustracija

Maloljetni 14-godišnjak M. S. i njegov 63-godišnji djed Stojan S. utopili su se jučer oko 16 sati u Drini, u mačvanskom selu Salaš Crnobarski, javlja RTS.

Djed Stojan prije utapanja uspio je spasiti mlađeg, 12-godišnjeg unuka, piše Mačva press.

Dječak M.S. se s mlađim bratom u utorak kupao u rijeci, no kad su doplivali u tzv. “živu vodu”, kako Mačvani zovu dio rijeke Drine, počeli su se utapati.

“Dječaci su se kupali i u jednom trenutku su počeli zapomagati. Djed je spašavao unuke koji su se davili. Nekako je uspio mlađeg unuka odgurnuti prema obali i on je isplivao, ali čim se dječak okrenuo, više nije vidio ni djeda, ni brata”, tvrdi svjedok.

Iako je voda odnijela obojicu, mještani Salaša su ubrzo dječakovo tijelo izvukli na obalu, dok je Stojanovo tijelo pronađeno kasnije.

Tijelo stradalog dječaka poslano je na obdukciju.

Prema navodima jednog mještanina Salaša Crnobarskog, rijeka je na mjestu gde se nesreća dogodila poprilično opasna i nesigurna za plivače.

“Tragedija se dogodila na potezu zvanom Podine, gdje je Drina plitka, ali se tu kopa šljunak, pa su na pojedinim mjestima krateri duboki i po više od tri metara. Vjerojatno su se Stojan i njegov unuk utopili zato što ih je voda iznenada povukla u dubinu”, smatra mještanin.