Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dijelove Evrope pogodilo jako nevrijeme, najmanje četvero mrtvih

poljska

U olujnom nevremenu u Poljskoj poginulo je četvoro ljudi, 28 je povrijeđeno, a 500.000 domaćinstava je ostalo bez struje.

“Ne pamtim tako tragičnu noć kada su u pitanju oluje, koje su, moram da naglasim normalna atmosferska pojava. U olujnom nevremenu u noći sa petka na subotu poginule su četiri osobe od kojih su dve učesnici kampa izviđača u Sušku u Pomeraniji”, kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol Vatragosne straže Pavel Frontčak.

U Sušku na sjeveru Poljske drvo se srušilo na šatore izviđača u kampu i dvije osobe su poginule i ima i povrijeđenih. Još jedan muškarac je poginuo kada je jak vjetar oborio drvo na njegov šator u mjestu Konažini, dok se na sjeveru Poljske drvo se srušilo na kuću i pod njim je stradala jedna žena.

U Sušku 170 ljudi čeka na evakuaciju, međutim vatrogasci ne mogu do njih da dopru niti da pomognu povrijeđenima, zato što je prilazne puteve blokiralo popadalo drveće i oborene grane.

Velika havarija zbog olujnog nevremena ostavila je bez struje noćas oko 500.000 Poljaka, najviše u Pomeraniji na sjeveru zemlje.

Olujno nevrijeme divlja u cijeloj Srednjoj Evropi od sredine ove sedmice a u Poljskoj su prije ove tragične noći u olujama izgubila život već najmanje dvojica Poljaka.

https://www.youtube.com/watch?v=GYcHNA_7RIs