Globus

kiša, led i vjetar

Dijelove Hrvatske sinoć pogodilo nezapamćeno nevrijeme, štete su ogromne

14/06/2022
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nevrijeme praćeno kišom, ledom i vjetrom najviše je pogodilo općine Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica

Olujno nevrijeme koje je u ponedjeljak navečer, osim Krapinsko-zagorske županije, zahvatilo i područje Zagrebačke županije, prouzrokovalo je velike štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama, a na sanaciji štete angažirano je 90 vatrogasaca.

Nevrijeme praćeno kišom, ledom i vjetrom najviše je pogodilo općine Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica.

Osim štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama, nevrijeme je izazvalo prekid saobraćaja, s obzirom na to da su na ceste padali stabala i granje, priopćili su u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Na 15 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci su radili na uklanjanju stabla i granja, na čišćenju prometnica od nanosa blata, sanaciji dijelova krovišta te ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.

U Zagrebačkoj je županiji zabilježeno 12 tehničkih vatrogasnih intervencija na kojima je bilo angažirano oko 35 vatrogasaca, koji su također u radili na uklanjanju stabala i granja na prometnicama i javnim površinama te ispumpavanju poplavljenih objekata, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.