Globus

srbija

Divlja svinja napala lovca, ostao bez pola lica

09/06/2019

Naježio se kada je čuo vrisku, urlike i poziv u pomoć svog prijatelja

Divlja svinja otkinula je M. M. (38) pola lica, iskasapila lijevu butinu i umalo ga ubila dok je prošle nedelje lovio s prijateljem D. S. u Srbiji blizu granice s Crnom Gorom.

Ljekari su ga jedva spasili, zakrpili su ga, kako za Kurir prenosi D. S, koji je želio da ostane anoniman, a jedini razlog zbog kojeg je pristao da priča jeste najezda divljih svinja, koje opsjedaju čak i centar Beograda, kao i da ljudi, posebno lovci, “moraju da budu oprezni jer te životinje mogu da ubiju”.

– Moj drug je iskusni lovac. Krenuli smo u lov na divlje svinje. Nikada dosad nismo imali problema. Sve do prošle nedelje – priča u dahu D. S.

Prema njegovim riječima, hodali su sa nekoliko drugih lovaca po terenu, tražili divljač i razgovarali.

– Kada smo naišli na trag divljih svinja, pustili smo kerove. Oni su počeli da ih gone, a mi smo zauzeli pozicije. Proradio nam je adrenalin i jedva smo čekali da počne lov. I počeo je! Na mog prijatelja krenuo je divlji vepar! On je pucao. Čak ga je i ranio. Uopšte mi nije jasno zbog čega, ali je M. M. krenuo za ranjenom zvijeri kroz neku šikaru – opisuje jezivu dramu D. S.

Kako prenosi za Kurir, naježio se kada je čuo vrisku, urlike i poziv u pomoć svog prijatelja.

– Potrčao sam sa još nekoliko lovaca u pravcu odakle se čulo zapomaganje. Ono što smo ugledali urezalo nam se u pamćenje za čitav život. Mog prijatelja vepar je oborio na zemlju i kidao mu meso s butine. Potom i sa lica. Krvi je bilo na sve strane. Bilo je strašno! Odmah smo ubili životinju, a prijatelja hitno prebacili u bolnicu. Sjećam se da su se ljekari zaprepastili kada su ga vidjeli na prijemu. Konstatovali su teške povrede i rekli da je imao veliku sreću zato što mu životinja nije zakačila nijedan veliki krvni sud, jer bi u tom slučaju iskrvario na mjestu – priča D. S.

Ipak, njegov prijatelj i lovac herojski je izdržao povrede i bolove i sada se oporavlja kod kuće:

– Sada je, hvala bogu, dobro. Oporavlja se. Interesantno je da on, i pored svega što ga je zadesilo, pita kad ćemo ponovo u lov na divlje svinje – navodi sagovornik i dodaje da je upravo to pitanje njegovog prijatelja razlog zbog čega želi da uputi poruku upozorenja svima:

– Divlje svinje su zbog poplava razdražene i lutaju po mjestima gdje ih uobičajeno nikada nećete vidjeti. Ukoliko se nađete u njihovoj blizini, pozovite nadležne, nikako ih ne dirajte jer su veoma opasne – završio je on.

Komentari

Autor: Kurir

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.