Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak nakon nesreće u teškom psihičkom stanju: Rekli mu da nema brata

nesreca hrvatska

Zagrebačka policija objavila je u nedjelju da je neprilagođena brzina uzrok nesreće u kojoj je u subotu oko 18 sati poginuo dječak (6) u Samoboru.

Njegov brat (9) lakše je povrijeđen. Uviđajem su utvrdili kako su djeca s majkom (45) prelazila cestu preko obilježenog prijelaza i dok su bili na zebri na njih je Smartom naletjela vozačica (73).

Vozačica se zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti na vrijeme i oborila je dječake, a mlađi je preminuo od zadobivenih povreda u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dječaku nije bilo pomoći

Dječak (6) je dovezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj praktički mrtav. Ljekari su uložili iznimne napore da ga reanimiraju, no nažalost ništa nije pomoglo.

Stariji dječak (9) je u subotu navečer otpušten kući iz Klaićeve u pratnji roditelja. U teškom je psihičkom stanju jer se sav užas nesreće odigrao pred njegovim očima. Roditelji su mu tek u bolnici priopćili da njegovog mlađeg brata više nema. Težinu njegovih povreda također će utvrđivati sudski vještaci.

Cjelokupno osoblje bolnice bilo je potreseno jezivim događajem, a direktor dr. Zoran Bahtijarević rekao je da i uz dugogodišnje iskustvo sve teže i emotivnije doživljava ovakve teške porodične tragedije, piše 24sata.hr.

Majka samo ponavljala njegovo ime

– Mi smo radili kada smo čuli taj strašan jauk. Samo je ponavljala njegovo ime. Izletjela sam vani da vidim što se dogodilo, međutim kada sam vidjela dijete… To je bilo strašno – rekla nam je zaposlenica jednog lokala na glavnom samoborskom trgu, na kojem je auto udario dječaka.

– U tom su trenutku kod nas u kafiću bila četiri doktora, svi pedijatri, i odmah su izletjeli van da vide mogu li pomoći. I Hitna je došla za pet minuta. Ali izgleda da mu niko nije mogao pomoći – govori potresena zaposlenica Hotela Livadić.

Gospođa s obližnjeg kioska ispričala je kako je udarac bio tako jak da su svi izašli vidjeti što se dogodilo.

– Moj sin je radio, a ispred je čovjek prodavao kokice, svi su čuli udarac, rekla je.

Vozačica koja je skrivila nesreću nije bila pod utjecajem alkohola.