Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak se objesio na tavanu, sestra ga nije uspjela spasiti

djecak

M. T. (13) iz sela Željuša kod Dimitrovgrada u susjednoj Srbiji pronađen je mrtav. Sestri je rekao da ide nahraniti golubove pa se popeo na ljestve, vezao kabel oko vrata, a istraga će pokazati je li dječak sam izmaknuo ljestve ili su se one same izmaknule. Dječak je davao znakove života kada ga je sestra pronašla.

– Ona je mislila da se brat šali s njom, ali kad je prišla bliže, vidjela je da se guši. Djevojčica je odmah pozvala hitnu pomoć. Iako je reakcija dežurnih bila brza, dječak je preminuo – govori sagovornik Kurira.

O slučaju su odmah obaviješteni policija i tužiteljstvo.

– Obavljen je očuvievid, a nakon obdukcije će biti poznato što se dogodilo s djetetom. U trenutku nesreće njihovi roditelji bili su u selu, ali su se pojavili u kući čim su saznali za tragediju. Ovim mirnim selom nakon nezapamćene tragedije kruže dvije verzije jezivog događaja.

– U početku su svi govorili da se dječak objesio u igri, da je slučajno izmaknuo ljestve. Međutim, kasnije su mještani počeli pričati da je dječak pao na popravnom ispitu te da ga je to navodno navelo na samoubistvo, premda ga roditelji nisu nikad kažnjavali, tvrde komšije.

O porodici nastradalog dječaka mještani Željuše imaju samo riječi hvale. Dva puta im je pozlilo pa je hitna morala intervenisati. Ovo nije prvi takav slučaj u ovom gradu. I lani samoubistvo vješanjem izvršila je 12-godišnja odlikašica petog razreda osnovne škole.