Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak se utopio u jezeru nakon što ga je drug slučajno gurnuo

Ftik9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldVN01EQV8vZTA2ZjNlNjM2NDU5MDM3OTBjNDZkNzhhYWQ3MTBjMTkuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Dječak M. R. (12) iz Melenaca utopio se u četvrtak po podne u Peskari, vještačkom jezeru iz kojeg se vadi pijesak u blizini Zrenjanina, javlja “Blic“.

Prema priči očevidaca, nesretni dječak se utopio uprkos naporima mlađeg brata da ga spase. Dječaka je od utapanja pokušao da spasi i komšija Mileta Bačikin (70), ali uzalud.

Mještani pričaju da je M. R. sa mlađim bratom i još jednim dječakom krenuo na Peskaru, a da je do tragedije došlo kada ga je u vodu slučajno gurnuo drugar, nakon čega je mlađi brat probao da ga izvuče, ali nije uspio i krenuo je ka selu. U vodu nisu ulazili pošto su sva trojica neplivači, a komšije malog Milodraga kažu da on i brat nisu ranije dolazili na Peskaru upravo zbog toga.

– Vidjela sam njegovog brata kako trči i viče da mu se brat udavio. Govorio je da je probao da ga izvuče trskom, ali nije uspio – kaže Radica Mavrenski, koja živi u jednoj od kuća najbližih Peskari.

– Onda je naišla i njegova majka i pitala da li sam vidjela djecu, ali dok je brat stigao do kuće da javi, sve je bilo gotovo – kaže Mavrenski.

Dječaka je pokušao da spasi i komšija Mileta Bačikin.

 – Pozvala me je njegova porodica kada se sve desilo, ali sam bio udaljen i biciklom sam odmah krenuo na Peskaru koju znam jako dobro i gdje svakog dana plivam. Htio sam da ga spasim – kaže Bačikin dok ulazi u vodu ne bi li demonstrirao nemilu scenu. Kako kaže, tokom godina je spasao mnogo dece iz Peskare, ali po ulasku u vodu nije mogao da pronađe malog M. R.

Melenčani kažu da je na samoj obali nekada bilo zgodno mjesto za kupanje djece i da je voda bila plitka, ali da su sada tu rupe duboke i po 13 metara.