Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vijetnam

Dječak u novogodišnjoj noći upao u rupu duboku 35 metara, spasioci ne mogu do njega

spas

Timovi hitne pomoći pokušali su podignuti gomilu dizalicama i bagerima, ali za sada bez uspjeha

Spasioci u Vijetnamu pokušavaju osloboditi 10-godišnjeg dječaka zarobljenog duboko u uskom oknu na gradilištu. Ly Hao Nam tražio je staro željezo kada je upao u šuplju betonsku gomilu u pokrajini Dong Thap u novogodišnjoj noći, izvještavaju lokalni mediji.

Timovi spasilaca od tada se bore da ga oslobode te upumpavaju kisik u potporni stup dubok 35 metara kako bi mogao disati. Čuli su ga kako vapi za pomoć prije dva dana, ali nije reagirao kada je kamera u ponedjeljak spuštena u rupu.

“Dajemo sve od sebe. Još ne možemo reći u kakvom je dječak stanju”, rekao je novinskoj agenciji AFP jedan spasilac na gradilištu mosta u delti Mekonga. Spasioci su bili zapanjeni činjenicom da bi iko mogao pasti niz osovinu u stupu, čiji je promjer samo 25 centimetara.

Timovi hitne pomoći pokušali su podignuti gomilu dizalicama i bagerima, ali za sada bez uspjeha. Također su omekšali tlo oko stupa kako bi ga pokušali osloboditi, ali to ga je nagnulo i zakompliciralo spašavanje, izvijestila je novinska agencija Reuters.