Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak ukrao marihuanu od oca i prodavao u školi

dzoint13333

Kragujevačka policija privela je 14-godišnjeg učenika Osnovne škole “Mirko Jovanović” kod koga je, dok je bio na nastavi, pronađeno više od 10 grama marihuane.

U nastavku akcije policija je uhapsila i oca tog učenika B. K. koji je posjedovao još pola kilograma ove droge.

Sve je izašlo na vidjelo sasvim slučajno u utorak tokom prijepodnevne smjene.

“Za vrijeme petog časa na vrata učionice u kojoj je odjeljenje osmog razreda imalo čas biologije zakucao je jedan učenik, takođe osmak, koji je u suprotnoj, popodnevnoj smjeni. Zamolio je nastavnicu da ga pusti nakratko na čas kako bi drugu navodno vratio novac. Nastavnica ga nije pustila, poručivši mu da sačeka kraj časa”, kaže za “Kurir” Nenad Milovanović, direktor osnovne škole.

“Kad je taj đak izašao iz učionice, učenik kod koga je došao upitao je nastavnicu da li može da izađe do toaleta. Nastavnica ni njega nije pustila, a primijetila je da se dječak uznemirio i da se čudno ponaša. Došla je do njegove klupe i vidjela da u ruci nešto krije, a onda je shvatila da je u pitanju kesica marihuane. Odmah je obavijestila pomoćnika direktora i školskog policajca, koji je pozvao kolege”, navodi direktor škole.

Pretresom ruksaka učenika, policija je pronašla još 10 grama marihuane, a zatim otkrila i kako je dospjela u njegove ruke.

“Ispitivanjem smo saznali da marihuana zapravo pripada B. K. ocu ovog učenika. Odmah smo ga uhapsili i kod njega pronašli čak pola kilograma droge. Prema našim dosadašnjim saznanjima, dječak je krišom od oca uzeo marihuanu da bi je prodao u školi”, kaže izvor iz policije za “Kurir.”

B. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, a protiv njegovog sina podnijeta je krivična prijava. Prema Zakonu o maloljetnim počiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti maloljetnih lica, učenik kod koga je nađena marihuana može krivično da odgovara, s obzirom na to da ima punih 14 godina.