Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak zadavljen i ostavljen u plićaku rijeke: “Odmah sam vidio da je ubijen”

lim-romi
Foto: Radio Berane

Golo tijelo trinaestogodišnjeg dječaka sa povezom oko vrata u plićaku rijeke Lim u Beranama pronađeno je juče oko 11 sati, nakon što je za njim organizovana masovna potraga zbog nestanka u nedjelju.

Zbog osnovane sumnje da je lišio života nesretnog dječaka, policija je u veoma kratkom roku uhapsila S.I. (19) iz Berana sa kojim je, navodno, dječak zadnji put i viđen živ.

Nestanak dječaka prijavila je majka, koja je tom prilikom policajcima kazala da se on u nedjelju oko 13 sati udaljio od kuće u nepoznatom pravcu, te da od tada tragaju za njim.

Mnogi oni nastanjeni u Beranama jučer ujutro su zbog toga organizovale masovnu potragu pored Lima, gdje je dijete pronađeno nedaleko od Buvlje pijace. Beživotno nago tijelo dječaka bilo je napola u vodi, dok je njegova roba, bila na obali suha i razbacana.

Dječakov otac je, kako prenosi Radio Berane, potvrdio da je tijelo dječaka bilo golo sa povezom oko vrata i razbacanim stvarima i odmah izrazio sumnju da je njegov sin ubijen.

Iz Uprave policije dodaju da je o svemu obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji će se izjasniti o kvalifikaciji počinjenog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata.

“Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Tijelo dječaka biće upućeno na Odjeljenje sudske patologije radi vršenja obdukcije. Policijsko tužilačke aktivnosti u daljem radu na ovom predmetu se nastavljaju. Zbog zaštite identiteta i integriteta preminulog dječaka, policija neće saopštiti njegove inicijale, način izvršenja krivičnog djela niti bilo koji drugi podatak ili detalje kojim bi se povrijedila prava maloljetne žrtve”, navodi se u saopštenju. Obdukcija će pokazati kad je i na koji način dječak ubijen.