slavonski brod

Dječaka (7) na igralištu ujela otrovna riđovka, prebačen je u bolnicu

122823

Tamo su stigli i zmijolovci koji pokušavaju pronaći riđovku

Na jednom dječjem igralištu u slavonskobrodskom naselju Livada (Hrvatska) zmija riđovka ugrizla je sedmogodišnje dijete, objavio je lokalni portal SB online, čiji su novinari bili na mjestu događaja. Tamo su stigli i zmijolovci koji pokušavaju pronaći riđovku.

– Tražim riđovku koja je ugrizla dijete koje se igralo tu na dječjem igralištu. Došli su po loptu i tu je bila riđovka, koja je njega ugrizla za lijevu ruku, za dio dlana. Otac ga je odveo na Hitnu gdje je zbrinut, i sada je na promatranju, liječenju, rekao je za SB online zmijolovac Darko Karamazan.

– To je jedina naša otrovna zmija. U Hrvatskoj imaju tri vrste zmije otrovnice, a u našem podneblju to je riđovka. Izuzetno je otrovna, otrov je dosta jak, pogotovo od naše riđovke koja obitava ovdje od Nove Gradiške pa do Babine Grede. Trebaju se ljudi pripaziti, posljedice mogu biti različite, dodao je Karamazan.

Novinarima je rekao i kako se čini da je bio “suhi ugriz”, što znači da zmija nije ispustila otrov kada je ugrizla dječaka. “Mokri ugriz” je kada otrov izađe van, onda vam poplavi ruka, nastaju plikovi i daleko su veće posljedice, objasnio je Karamazan za SB online.