Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Dječaka (9) stariji učenici natjerali da pojede bombon s drogom ispred škole

hitna pomoć srbija
Foto: Screenshot/ YouTube
Ilustracija

“Dijete se odjednom onesvijestilo. Analizom krvi je utvrđeno konzumiranje amfetamina. Dječak je sada dobro. Razgovarajte sa svojom djecom o tome, što vjerujem da radite. Ne znači da toga nema ispred škole”, napisala je žena

Djećaka u dobi od devet godina su stariji dječaci u Kragujevcu natjerali da pojede bombon u kojem su bile psihoaktivne supstance. Kako je službeno potvrđeno za portal Nova.rs., dijete se nalazi na liječenju u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru i nije u životnoj opasnosti.

Lokalni portali u Kragujevcu javljaju da se slučaj drogiranja 9-godišnjaka dogodio ispred jedne osnovne škole u širem centru grada. Mediji su objavili da je dijete bez svijesti prevezeno u bolnicu u Kragujevcu.

Iz bolnice su za Nova.rs potvrdili da je dijete primljeno u Pedijatrijsku kliniku te da se trenutno nalazi na odjelu intenzivne njege. Ostale detalje o zdravstvenom stanju dječaka i okolnostima pod kojima je primljen u UKC nisu mogli komentirati.

“Dijete se onesvijestilo”

Na društvenim mrežama objavljena je prepiska iz jedne Viber grupe roditelja. U grupi je majka koja tvrdi da je sin njene prijateljice, učenik trećeg razreda, završio u bolnici nakon što su mu dali bombon ili žvaku s drogom pred školom i da je dječaku u krvi pronađena droga speed.

“Dijete se odjednom onesvijestilo. Analizom krvi je utvrđeno konzumiranje amfetamina. Dječak je sada dobro. Razgovarajte sa svojom djecom o tome, što vjerujem da radite. Ne znači da toga nema ispred škole”, napisala je žena.