Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica Luna Mandić likvidirana iz osvete

09-eksploz

U švedskom gradu Göteborgu u petak se dogodila strašna eksplozija u kojoj su život izgubile četiri osobe, među kojima i Srbin Dejan Mandić (29) te njegova četvorogodišnja kći Luna.

Smrt malene Lune Mandić, koja je stradala u eksploziji bombe podmetnute pod automobil, nije bila slučajna greška.

[quote_box_right]Luna se vraćala s ocem Dejanom i njegova dva prijatelja kući s pecanja, međutim, do svog krevetića nije stigla. Automobil je dignut u zrak, a Dejan i njegovi prijatelji su poginuli na licu mjesta. Djevojčica je izdahnula u bolnici[/quote_box_right]

– Potvrdili smo da je jedan od poginulih muškaraca nedavno bio povezan sa sukobima u Göteborgu. Ovo je definitivno osveta. Zasad ne djeluje da je to bilo slučajno. To je strašno – kazao je Robert Karlsson, šef policije u Göteborgu.

Luna se vraćala s ocem Dejanom i njegova dva prijatelja kući s pecanja, međutim, do svog krevetića nije stigla. Automobil je dignut u zrak, a Dejan i njegovi prijatelji su poginuli na licu mjesta. Djevojčica je izdahnula u bolnici.

– Svi smo šokirani… Pijemo lijekove za smirenje cijeli dan – rekla je Lunina tetka i Dejanova sestra za švedski Aftonbladet.

Jedna od žrtava je i poznati član kriminalne bande – tridesetdvogodišnji muškarac, ranije osuđivan za teška djela. Njega policija tretira kao vođu kriminalne bande u Hisingenu. Nedavno je optužen za pucnjavu, a osuđen je i za umiješanost u ubistvo člana suparničke bande 2008. godine. Policija vjeruje da je u pitanju upravo osveta zbog napada na suprotstavljenu bandu i da je zato i stradala djevojčica kao upozorenje drugima da će udariti na njihove najbliže.

Dejanova sestra kazala je kako je porodica dobila informaciju o nesreći i da je cijelu noć vozila do bolnice, međutim, čim su stigli tamo, rečeno im je da ni djevojčica nije preživjela.

Kroz suze jedva čujno rekla je: – Ona je bila naša mala Elsa. Izgledala je kao djevojčica iz crtića „Frozen“… Ne mogu vjerovati da je i moj brat nestao – kazala je, prenosi Blic.