Djevojčica nestala prije par dana, roditelji tvrde da je oteta

barbara

Roditelji trinaestogodišnje devojčice Barbare Vidović iz Tribalja pored Crikvenice u Hrvatskoj već pet dana pokušavaju da dođu do informacija o svom djetetu.

Hrvatski mediji javljaju da je djevojčica nestala u noći između petka i subote, a nakon spoznaje da im nema kćerke roditelji su o svemu obavijestili policiju.

Novi list navodi da roditelji pretpostavljaju da se Barbara nalazi u Ogulinu, kod mladića s kojim se dopisivala na Facebooku, a koji je i sam maloljetan, ima oko 16 godina.

Čak su i roditelji mladića iz Ogulina navodno potvrdili da su Barbara i njihov sin zajedno, ali tvrde da ne znaju gdje se tačno nalaze, pišu mediji.

Barbarini roditelji su ogorčeni na policiju, jer uprkos svim dostupnim informacijama, još uvijek nisu pronašli njihovu kćerku.

Njen otac Anton Vidović, rekao je za Novi list: ‘Vjerovatno su je namamili te je te noći vjerovatno sama izašla iz kuće. Sumnjamo da su tu noć došli po nju i odvezli je, kao i da je negdje drže pod prisilom. Sve se zna… Ko su članovi njegove porodice i ogorčeni smo što je policija još nije pronašla’.

On moli policiju da angažuju i specijalnu policiju, ako ne mogu sami ući u trag Barbari. Očajan je, noćima nisu oka sklopili, ističu hrvatski mediji.

Za svoju kćerku kaže da je sramežljiva djevojčica koja nije izlazila s prijateljicama. Visoka je 170 centimetara, ima crnu ravnu kosu i velike zelene oči.

Na čelu između obrva ima ožiljak okruglog oblika od boginja. Njeni podaci objavljeni su na stranici nestali.hr.