Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica pisala britanskoj premijerki: Pomozite narodu Sirije

bana-sirija3

Sedmogodišnja Bana el-Abed koja je, posredstvom društvenih mreža, bila glasnik tragedije u Alepu, napisala je pismo britanskoj premijerki Theresi May uz molbu da pomogne djeci iz Sirije te da im pošalje hranu i lijekove, javlja Anadolu Agency (AA).

“Draga Theresa May, ovo pismo pišem uz pomoć svoje majke. Molim vas, pomozite narodu Sirije. Možete li im poslati lijekove, ljekare, vodu i mlijeko? Jeste li vidjeli djecu koja su slaba i umiru od gladi? Ja sam vidjela. Oni bi živjeli kada bi im neko dao hranu, ali niko ne brine o njima. Veoma sam tužna. Obećajte mi da ćete im poslati hranu i lijekove, molim vas. Nemojte ih zaboraviti”, napisala je Bana u rukom pisanom pismu koje je objavila na Twitteru.

Pismo je poslala kako bi na taj način pokušala pomoći sirijskom narodu u ratom pogođenoj zemlji.

Podsjetimo, djevojčica je ranije poslala pismo i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u kojem je tražila pomoć za djecu u Siriji.

Bana je evakuirana iz istočnog Alepa u decembru 2016. godine, a sada sa porodicom živi u Turskoj.

Djevojčica Bana i njena majka Fatemah, profesorica engleskog jezika, živjele su u istočnom Halepu. Otvorile su nalog na društvenoj mreži Twitter, putem kojeg su tražile da se nešto učini kako bi se okončao masakr u Alepu.