Globus

Novi Pazar

Djevojčica primila infuziju ispred bolnice, ministar kaže da joj je tu “najsigurnije”

05/07/2020

Društvenim mrežama kruži fotografija djevojčice iz Novog Pazara kako prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar pozvao je danas da se o korona virusu objavljuju samo provjerene informacije i saopštio da djevojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odjeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

“Djevojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za djevojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila”, istakao je Lončar za TV Pink povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru, prenosi Tanjug.

On je rekao i da je djevojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, poslije čega je vraćena i osjeća se dobro.

“Ne treba zloupotrebljavati neprovjerene informacije i širiti paniku među građanima”, apelovao je Lončar.

Fotografija na društvenim mrežama

Društvenim mrežama kruži fotografija djevojčice iz Novog Pazara kako prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja.

Na fotografiji koja je postala viralna vide se medicinska sestra i još jedna ženska osoba, za koju se vjeruje da je majka djeteta.

U vrijeme problema sa koronavirusom u ovom sandžačkom gradu, fotografija je opisana kao dokaz haosa koji vlada u zdravstvenom sektoru.

Prema navodima nekih od zaposlenih u bolnici, djevojčica je fotografisana “tokom desetominutnog čekanja na transport” u drugu ustanovu, prenosi agencija Beta.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je ranije u nedjelju autentičnost fotografije.

“Ispitaću ko je od ljekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj biće drastično kažnjen”, rekao je Đerlek na press konferenciji.

Radnik prodavao sanduke

Mirsad Đerlek je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je lično prijavio policiji radnika Opšte bolnice u Novom Pazaru uključenog u prodaju llimenih sanduka građanima.

”Radnik naše bolnice angažovao je privatnu firmu za prodaju sanduka, mi smo to saznali i slučaj smo prijavili policiji”, rekao je Đerlek.

“Ja sam lično sinoć prijavio policiji radnika opšte bolnice Novi Pazar koji je bez mog znanja angažavao firmu koja je prodavala limene sanduke u opštoj bolnici”, pojasnio je Đerlek situaciju ističući kako niko neće biti štićen u slučaju da bude dokazano da je radio nelegalne radnje. Naročito, podcrtao je, ako postoji fotografija pojašnjavajući da neće tvrditi da je riječ o fotomontažama.

Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Ponovio je kako biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.

“Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, kazao je ranije Đerlek.

Komentari

Autor: AJB

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.