Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica se u dvorištu vrtića ubola na narkomansku igru

vrtic

Petogodišnja djevojčica ubola se na vrh odbačene narkomanske igle dok je boravila u dječijem vrtiću “Tratinčica” u Zagrebu.

Dječija igra na igralištu ispred vrtića 13. septembra pretvorila se u pravu noćnu moru, piše Jutarnji list.

Djevojčica je povrijedila kažiprst lijeve ruke i istog dana je zbrinuta u bolnici, a uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze da li je njihova kćerka zaražena hepatitisom.

Osnovni nalazi bili su uredu, ali oni zapravo ne govore ništa zbog vremena inkubacije, odnosno perioda od ulaska virusa u tijelo pa do pojave prvih simptoma, a to kod hepatitisa B, naprimjer, traje od šest do 16 sedmica. Roditelji će tri mjeseca nakon povrede tek dobiti prve prave nalaze.

Vrtić nije bio adekvatno ograđen pa je, između ostalog, i to jedan od razloga zašto su roditelji bijesni na vrtić i nadležne organe.

Međutim, sudeći prema fotografijama s različitih lokacija u gradu, postavljanje ograde oko jednog vrtića neće riješiti problem sve većeg broja odbačenih igala i špriceva koji predstavljaju opasnost za sve prolaznike, a ponajviše djecu.

Park s dječijim spravama, ljuljaškama, s čije se jedne strane nalazi košarkaško igralište, a s druge tenisko, prošle sedmice tokom noći između ponedjeljka i utorka posjetili nepoznati zavisnici od opijata koji su svoje medicinske špriceve bacili na tlo.