Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Njemačkoj

Djevojka Elma pronađena mrtva, momak priznao ubistvo

elma

Roditelji djevojke prijavili su njen nestanak u petak

Elma C, koja je pronađena mrtva u izbjegličkom centru u njemačkom gradu Sankt Augustinu, zbog čega je uhapšen 19-godišnjak porijeklom iz Kenije, prema nepotvrđenim informacijama, porijeklom je iz Srbije.

Nestala 17-godišnjakinja iz njemačkog grada Unkela, za kojom je tragala policija, pronađena je mrtva u izbjegličkoj kući u kojoj se nalaze tražitelji azila i beskućnici, u Sankt Augustinu. Prema nezvaničnim informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, radi se od Elmi C. porijeklom iz Srbije.

Roditelji djevojke prijavili su njen nestanak u petak.

Lokalni mediji su prenijeli da je ona porodici rekla da će se sresti sa prijateljicom u Bonu. Međutim, prema policijskim saznanjima ona je, umjesto toga, otišla da vidi osumnjičenog u skloništu.

Uhapšeni 19-godišnjak je kenijskog porijekla, a pored pasoša Njemačke posjeduje i dokumenta svoje zemlje, saopštila je policija. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu C. ubio poslije rasprave.

– Optuženi priznaje da je izvršio nasilje nad njom. Zbog toga pretpostavljamo da se radi o ubistvu sa predumišljajem – izjavio je javni tužilac iz Bona, Robin Fasbender, pišu Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je od 14-e godine imao sukoba sa zakonom i poznat je policiji. Navodno, on i žrtva su se upoznali nešto više od nedelju dana ranije u baru u Bonu.