Crna Gora

Đukanović nakon 20 godina izgubio Nikšić

Prosrpska Koalicija za budućnost Nikšića proglasila je večeras pobjedu u Nikšiću, a Marka Kovačevića isturila kao budućeg gradonačelnika

U Nikšiću su danas održani lokalni izbori, a birališta u ovom gradu zatvorena su u 20 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema posljednjim podacima Opštinske izborne komisije do 19 sati glasalo je 80,5 odsto birača.

Na izborima su učestvovale četiri koalicije i dvije partije. Pravo glasa na izborima imalo je 58.833 građana koji su glasali na 138 biračkih mjesta.

Na osnovu 64,2 posto obrađenog biračkog tijela, CeMI je objavio da je Evropski tim za Nikšić podržalo 39,3 posto birača, Za budućnost Nikšića – 26,6, Mir je naša nacija – 23,7 posto, Crno na bijelo – 4,20 i Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret – 3,30 i SDP – 2,9.

Prosrpska Koalicija za budućnost Nikšića proglasila je večeras pobjedu u Nikšiću, a Marka Kovačevića isturila kao budućeg gradonačelnika.

– Nakon 20 godina Milo Đukanović i DPS izgubili su Nikšić. Ova pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali u DPS i organizovanog kirminala jer su vjerovali da će oni pobijediti i jer su mislili da će oni proglasiti pobjedu ali mi smo uspjeli – rekao je večeras Andrija Mandić, lider koalicije Demokratskog fronta (DF).

Nakon što su zatvorena birališta u Nikšiću, kolona automobila sa crnogorskim zastavama prošla je centrom Podgorice. Istovremeno, “Mile lopove” i “Kosovo je srce Srbije” odjekivali su ulicama ovog grada.