Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obraćanje javnosti

Đukanović nakon poraza: “Crna Gora je izabrala. Ja taj izbor poštujem”

Crna Gora Đukanović nakon poraza
djukanovic crna gora screen
Đukanović čestitao pobjedu Milatoviću / FOTO: Screenshot / Youtube

Poručio je Milo Đukanović da je važno da Crna Gora napravi izbor 11. juna za kada su zakazani parlamentarni izboru u toj zemlji

Kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

“Crna Gora je izabrala. Ja taj izbor poštujem”, kazao je Đukanović u svom obraćanju.

Zahvalio se svim građanima Crne Gore koji su mu dali povjerenje.

“Nekada su ti glasovi bili dovoljni za većinu, u ovom trenutku nijesu. Što se mene tiče svaki je vrijedan pojedinačno kao planina. Jer sačuvati povjerenje nakon 30 godina vlasti nije baš jednostavno”, istakao je Đukanović.

Ističe da je njegova Demokratska partija socijalista pokazala apsolutnu odgovornost prema Crnoj Gori.

Poručio je da je veoma važno da Crna Gora napravi izbor 11. juna za kada su zakazani parlamentarni izbori.

“Sve što se događa ovih dana, potvrđuje da Crna Gora nažalost nema Vladu. Da ima zalutale institucije, što se pokazalo i u ovom izbornom procesu. Jako je važno da Crna Gora poslije 11. juna dobije vladu koja će je odgovorno voditi do evropskog cilja”, poručio je.

Nakon što je Đukanović rekao svojim članovima stranke koji su stajali iza njega i u sali, da se utišaju jer su prije toga po svemu sudeći glasno sprječavali jednu novinarku da postavi pitanje (navodno je u pitanju novinarka podgoričkih “Vijesti”) i da daju priliku novinarima da postave pitanja, okupljeni su počeli da pjevaju crnogorsku himnu.

Đukanović je potom rekao da će biti druge prilike za pitanja i otišao.

Pogledajte kompletno obraćanje Đukanovića večeras iz Izbornog štaba DPS-a.

Pobjeda Milatovića

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović novi je predsjednik Crne Gore. On će na toj funkciji biti narednih pet godina.

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Jakov Milatović je osvojio 58,9 odsto, a kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović 41,1 odsto glasova, podaci su Centra za demokratsku tranziciju (CDT). U drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori glasalo je 375.853 birača, odnosno 69,33 odsto, saopštio je predsjednik crnogorske Državne izborne komisije Nikola Mugoša.

Glasačko pravo na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori imalo je 542.154 građana te zemlje. Za 11. juna su zakazani parlamentarni izbori.