Globus

Predsjednik Crne Gore

Đukanović: Pozivam građane na očuvanje mira, a Krivokapića i vladu da to garantuju

04/09/2021

On je, također, uputio poruku premijeru Zdravku Krivokapiću

Pozivam sve građane Crne Gore svih vjera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvijek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda. Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao jučer da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja”, napisao je Đukanović na Twitteru.

On je, također, uputio poruku premijeru Zdravku Krivokapiću.

„I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu“, napisao je predsjednik Crne Gore.

Podsjećamo, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija, na Cetinju rastu tenzije. Nakon što je tokom prepodneva grupa građana, koja se protivi ustoličenju na Cetinju, uklonila zaštitnu ogradu na Dvorskom trgu, demonstranti su probili policijske blokade na više mjesta, blokirali sve prilaze ka Cetinju, a na puteve postavili gume, kamenje i kontejnere.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.