Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đukanović: Zapad nas nije pritiskao da priznamo Kosovo

Milo-Djukanovic

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocijenio je u četvrtak za beogradske “Novosti” kako je Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom u prošlosti i nepromišljenim sukobom s NATO savezom 1999. godine.

Po njegovim riječima, Crna Gora nije priznala neovisnost Kosova pod pritiskom Zapada nego zbog uvjerenja da treba da pogleda istini u oči i tako doprinese stabilnosti regije.

“Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za poraz koji je pretrpjela ranije”, ustvrdio je Đukanović, ocijenivši kako je realnost po pitanju Kosova nepromjenjiva.

“Svi koji danas obećavaju da su u međuvremenu ojačali toliko da su u stanju da tu, za Srbiju nepovoljnu realnost promijene, samo troše vrijeme građanima Srbije”, kazao je Đukanović.

Dodao je kako Crna Gora ne bi bila veći prijatelj Srbije ako bi, protivno svom viđenju, ohrabrivala tu iluziju.

Lider DPS-a kazao je kako vjeruje u pobjedu na predsjedničkim izborima koji se održavaju 15. travnja u Crnoj Gori.

– Već dvadeset godina, točnije od predsjedničkih izbora 1997. održanih u uvjetima najteže krize u državnoj politici Crne Gore, kontinuirano, bez izuzetka, pobjeđuje politika koju personificiram i koja jasno projektira i ostvaruje europski put razvoja. Ne vidim da na konkurentskoj strani, konačno i zbog opasnih zabluda i gotovanskih očekivanja, postoji potencijal za promjenu te prakse – naglasio je Đukanović.