Globus

"imamo rješenje za sve"

Dodik o sankcijama SAD-a prema njemu: Mogu da ih drže 100 godina

19/06/2019

Na konstataciju da ističe rok za imenovanje delegacije BiH u Savjet Evrope, Dodik je rekao da ističu mnogi rokovi, a da nije trebalo da istekne nijedan

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da uvođenje rezervnog sastava policije neće odvratiti investitore od namjere da ulažu, kao što to smatraju ambasadori zemalja Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija).

Dodik je naveo da su članovi Predsjedništva BiH tokom sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom razgovarali i o evropskim integracijama i o tome kako formirati vlast u BiH.

“Oni smatraju da treba pristupiti odmah formiranju vlasti i to što prije završiti”, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Na konstataciju da ističe rok za imenovanje delegacije BiH u Savjet Evrope, Dodik je rekao da ističu mnogi rokovi, a da nije trebalo da istekne nijedan.

“BiH treba da ima svoju delegaciju u Savjetu Evrope. To niko ne spori, ali se ovdje pokušava napraviti politika uslovljavanja. Ja sam protiv takve situacije”, naglasio je Dodik.

On je rekao da u BiH ima mnogo toga što treba završiti, ističući da BiH nema usvojen budžet iako je prošlo pola godine.

Dodik je ponovio da nema nijednog razloga da ne bude formiran novi saziv Savjeta ministara, izabrana delagacija u Savjet Evrope, usvojen budžet.

“Ako hoće, imamo rješenje za sve. Vratimo se u parlament, sjedićemo tri dana i sve završiti”, rekao je Dodik.

Govoreći o sankcijama SAD prema njemu, Dodik je istakao da mogu da ih drže stotinu godina i da je to njihovo unutrašnje prepucavanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.